Sunday, January 25, 2015

UPAH BUAT THESIS

Adik saya baru menamatkan master di USM in research. 3 tahun juga la nak habis research master ni. Jenuh dia study. Orang yang buat master in coursework, sudah kerja. tapi buat research, tidak tentu boleh dapat master dalam masa 2 tahun. Jadi dia boleh tolong bagi nasihat kepada yang susah atau blur dalam membuat thesis.


kalau ada sesiapa nak minta tolong dalam penulisan thesis (bukan menulis ye) tapi untuk minta nasihat bagaimana menulis thesis dan bantuan teknikal, bolehlah menghubungi saya di: bellakuina@gmail.com
Syarat-syarat sebelum bantuan dihulurkan:
  1. thesis anda mestilah berkaitan Pengurusan dan Sains Kemanusiaan;
  2. anda dah tulis thesis, tapi nak tambah kualiti penulisan;

Bahagian-bahagian dalam thesis yang boleh dibantu:
  • penulisan Problem Statement;
  • penulisan Reseach Question and Research Objectives (sila sertakan framework anda dan label);
  • pencarian Jumlah Sebenar Sample dalam bahagian Methodology (sila sertakan Jumlah Populasi);
  • menentukan Jenis Distribution of Questionnaires (non-probability/probability);
  • pencarian Measurements yang sesuai untuk Variables di dalam framework anda (measurements akan diberi mengikut popularity, paling pendek, atau yang paling terbaru);
  • pencarian source for your Gap of Studies (sila sertakan Framework anda);
  • bantuan Key-in Data dalam SPSS (provide your Questionnaires and answers);
  • bantuan analyse Data menggunakan Partial Least Squares (PLS) (results akan diberi, bukannya penulisan);
  • bantuan membetulkan citation APA style dalam penulisan Chapter 1-5;
buat masa ni, ni ajelah yang saya boleh bantu. Bayaran dikenakan mengikut tahap kesusahan pencarian dan pengendalian bahagian2 tersebut.

Sekiranya anda mempunyai permintaan untuk bahagian-bahagian lain dalam thesis, sila maklumkan. Saya akan membantu jika mempunyai kemahiran dalam bahagian thesis tersebut.
terima kasih

UPAH BUAT ASSIGNMENT 2015

Berikutan link blog saya: http://jangn9.blogspot.com/2014/06/upah-buat-assignment.html mendapat sambutan yang menggalakan, maka saya nak tulis serba sedikit pasal tajuk ini.

Terima kasih kepada yang menghantar assignment kepada kami melalui email bukucerita2000@gmail.com

Assignment/tugasan yang diterima bertalu-talu. Setiap hari mesti ada email.

Memang kekadang kami tidak dapat reply email pada hari yang sama email itu diterima. Kadang-kadang kami busy, kami keluar pergi jalan-jalan, balik kampung dan sebagainya. Untuk makluman, kami kena baca soalan assignment yang dihantar dahulu sebelum kami reply email.

Apabila sudah baca dan faham apa requirement, barulah kami reply sama ada boleh buat atau tidak.

Tapi kalau repeat customers hantar assignment, kami menerima je, sebab kami tahu bahawa pembayaran mereka sangat baik. TERIMA KASIH kepada semua repeat customers.

Kadang-kadang kami pun tak sangka jika ada customer dapat markah penuh, seperti testimoni gambar di bawah ini.




Kami jamin akan beri komitmen yang terbaik. Kalau tidak dapat full mark, mungkin tuan/puan dapat markah yang ok, insyaallah.

Namun, tuan/puan kena juga berusaha. Jangan bergantung harap kepada orang lain untuk membuat assignment. Kami hanya mahu menolong jika anda tidak ada masa atau kekurangan masa oleh kerana banyak hal seperti bekerja dan hal keluarga.

Jika anda mahu cemerlang dalam pelajaran mungkin ada boleh mengikuti blog ini: www.rahsiabelajardiuniversiti.wordpress.com

Saya sendiri yang menulis blog tersebut dan saya menjual ebook  tentang kecemerlangan di Universiti disitu.

Semoga tahun 2015 membawa kejayaan bagi kita semua.

Terima kasih.

Friday, June 20, 2014

Upah Buat Assignment

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.

Saya seorang graduan Sains Komputer daripada UNISEL, manakala isteri saya graduan Sains (Biologi) daripada USM. Saya bekerja manakala isteri adalah suri rumah.

Kami telah start mengambil upah ini sejak bulan september 2013. Boleh lihat link ini: Upah buat assignment

Saya mengambil upah buat assignment berkaitan dengan coding terutama c#, vb, c++ atau java programming. C# dan VB programming saya oklah, tapi untuk C++ dan Java, just basic jer.

Manakala isteri saya buat assignment (BM/English) bergantung pada tajuk dan soalan assignment. Isteri saya yang banyak buat sebab assignment BM/BI paling banyak sekali. Saya tak berapa minat untuk mengarang ayat ni. Saya mahir bab coding jer.

Saya tahu ramai yang sedang bekerja dan pada masa yang sama melanjutkan pelajaran sama ada master atau degree. Tambahan dengan hendak jaga anak-anak lagi, mana nak sempat buat assignment dalam 10 hingga 20 muka surat.

Saya dan isteri hanya membantu assignment yang kami rasa boleh buat. Dahulu kami ambil je assignment tidak kira susah atau senang, tapi sekarang ramai repeat customer yang kekadang kami tidak boleh tolak. Yang bayar lebih pun ada. Banyak email yang kami tak sempat reply atau tidak boleh reply dengan cepat disebabkan kesibukan untuk menyiapkan assignment yang banyak.

Pernah ada customer tidak berapa yakin dengan kami sampai mahu dapatkan no telepon untuk kol atau whatsapp. Bila dah kol boleh memerli plak. "boleh buat ke ni" "boleh caya ke ni" haha.. Tapi sekarang sudah jadi repeat customer.. ape daa orang tu.

Kalau hendak bagi testimoni customer memang boleh. Tapi tak perlulah kot.. Saya tahu ramai sangat terdesak sampai tak perlu nak yakin ke tak.

Pernah customer mengadu yang beliau terkena dengan pembuat assignment iaitu budak universiti. Duit da ambil tapi assignment tak siap, last2 tak hantar. Budak tahu lah sengkek, takkan nak pulangkan duit kan..

Tapi kami tak ambil duit dahulu. Deposit pun tak perlu. Nanti da siap, kami akan bagi tahu untuk buat bayaran dahulu. Lepas itu barulah kami bagi assignment itu.

Kami memang komited dengan kerja menyiapkan assignment ini. Sesiapa yang memerlukan bantuan daripada kami bolehlah email ke:

bukucerita2000@gmail.com 
dan attach sekali soalan assignment tersebut.

Insyaallah kami akan bantu anda.

Monday, April 7, 2014

Monday, December 30, 2013

Anakku selamat Lahir pada 16 Disember 2013


Syukur Alhamdulillah, anak saya selamat lahir pada 5.40 pagi, 16 Disember 2013, Hari Isnin di Hospital Salam, Seksyen 19, Shah Alam.

Semoga Muhammad Hazim menjadi anak yang baik, mendengar kata, soleh dan menghormati orang tua. Ayah doakan dia menjadi pelajar yang cemerlang dan pemimpin negara suatu hari nanti.