Friday, June 20, 2014

Upah Buat Assignment

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.

Saya seorang graduan Sains Komputer daripada UNISEL, manakala isteri saya graduan Sains (Biologi) daripada USM. Saya bekerja manakala isteri adalah suri rumah.

Kami telah start mengambil upah ini sejak bulan september 2013. Boleh lihat link ini: Upah buat assignment

Saya mengambil upah buat assignment berkaitan dengan coding terutama c#, vb, c++ atau java programming. C# dan VB programming saya oklah, tapi untuk C++ dan Java, just basic jer.

Manakala isteri saya buat assignment (BM/English) bergantung pada tajuk dan soalan assignment. Isteri saya yang banyak buat sebab assignment BM/BI paling banyak sekali. Saya tak berapa minat untuk mengarang ayat ni. Saya mahir bab coding jer.

Saya tahu ramai yang sedang bekerja dan pada masa yang sama melanjutkan pelajaran sama ada master atau degree. Tambahan dengan hendak jaga anak-anak lagi, mana nak sempat buat assignment dalam 10 hingga 20 muka surat.

Saya dan isteri hanya membantu assignment yang kami rasa boleh buat. Dahulu kami ambil je assignment tidak kira susah atau senang, tapi sekarang ramai repeat customer yang kekadang kami tidak boleh tolak. Yang bayar lebih pun ada. Banyak email yang kami tak sempat reply atau tidak boleh reply dengan cepat disebabkan kesibukan untuk menyiapkan assignment yang banyak.

Pernah ada customer tidak berapa yakin dengan kami sampai mahu dapatkan no telepon untuk kol atau whatsapp. Bila dah kol boleh memerli plak. "boleh buat ke ni" "boleh caya ke ni" haha.. Tapi sekarang sudah jadi repeat customer.. ape daa orang tu.

Kalau hendak bagi testimoni customer memang boleh. Tapi tak perlulah kot.. Saya tahu ramai sangat terdesak sampai tak perlu nak yakin ke tak.

Pernah customer mengadu yang beliau terkena dengan pembuat assignment iaitu budak universiti. Duit da ambil tapi assignment tak siap, last2 tak hantar. Budak tahu lah sengkek, takkan nak pulangkan duit kan..

Tapi kami tak ambil duit dahulu. Deposit pun tak perlu. Nanti da siap, kami akan bagi tahu untuk buat bayaran dahulu. Lepas itu barulah kami bagi assignment itu.

Kami memang komited dengan kerja menyiapkan assignment ini. Sesiapa yang memerlukan bantuan daripada kami bolehlah email ke:

bukucerita2000@gmail.com 
dan attach sekali soalan assignment tersebut.

Insyaallah kami akan bantu anda.

Monday, April 7, 2014

Monday, December 30, 2013

Anakku selamat Lahir pada 16 Disember 2013


Syukur Alhamdulillah, anak saya selamat lahir pada 5.40 pagi, 16 Disember 2013, Hari Isnin di Hospital Salam, Seksyen 19, Shah Alam.

Semoga Muhammad Hazim menjadi anak yang baik, mendengar kata, soleh dan menghormati orang tua. Ayah doakan dia menjadi pelajar yang cemerlang dan pemimpin negara suatu hari nanti.



Saturday, October 26, 2013

Mom & Baby expo shah alam 2013

Semalam pergi expo tuk beli barang baby dan set penyusuan.


Pegi survey, target tuk beli medela 

Beli medela swing. RM 718 termasuk avent starter.

Thursday, June 6, 2013

Mengandung juga akhirnya... syukur


UPT ni diambil pada bulan 25 April..

Alhamdulillah, Pada hari ini usia kandungan da masuk minggu ke 11. Sudah nak abis first trimester kan. Itulah, biniku taknak masak langsung. Isik nak muntah je bila duk umah. Lelagi jiran sebelah masak, mesti muntah jawabnya. Belum lagi kalau aku masak, camne la keadaannya.

Sekarang, aku tiap-tiap hari makan luar bersama ngan bini aku. Pagi keluar sesama g kedai tuk sarapan dan  bungkus sekali makanan untuk di makan tengah hari. 

Semoga anak pertama dalam kandungan ini menjadi seorang anak yang soleh, pemimpin kepada agama, keluarga, masyarakat dan negara.

Syukur setelah setahun kahwin, dapat juga mengandung. Petuanya adalah jangan stress waktu keje dan makan jamu mak dara. Bini aku sebenarnya da behenti kerje pada bulan Feb 2013 kerana ikut aku duk shah alam. Tu la mungkin boleh ngandung kot. 

Tapi semuanya ketentuan Allah semata-mata. Dialah maha perancang.